Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дарницька ТЕЦ. Фото: S Muhlynin

Київ опинився на шостому місці антирейтингу якості повітря в Україні. Про це йдеться у звіті про стан забруднення навколишнього середовища Центральної геофізичної обсерваторії ім. Срезневського. Найбруднішим індустріальним містом знову став Маріуполь. Також високий рівень забруднення зафіксовано в Кам’янському, Дніпрі, Кривому Розі, Одесі, Миколаєві, Херсоні та Запоріжжі.

Оцінка стану забруднення атмосферного повітря в містах України здійснювалася за даними спостережень в 39 містах на 129 стаціонарних постах мережі моніторингу гідрометеорологічних організацій. В атмосферному повітрі визначався вміст 22 забруднюючих речовин, зокрема восьми важких металів.

У містах були перевищені середні концентрації діоксиду азоту, формальдегіду, завислих речовин, фенолу, оксиду вуглецю, оксиду азоту, аміаку, діоксиду сірки та ін.

За даними звіту, загальний рівень забруднення атмосферного повітря в містах України за 12 місяців 2020 року за показником ІЗА (усереднений коефіцієнт індексу забруднення атмосфери, який визначається за п’ятьма компонентами з найвищою ГДК) знизився з 8,2 до 7,0 у порівнянні з 2019 роком. Це відбулося внаслідок середньорічного зниження вмісту формальдегіду, фенолу, фтористого водню, а також зниження рівня промислового виробництва в період пандемії.

Горішні Плавні Полтавської області, як і у 2019 році, знову виявились найбільш екологічно чистим промисловим містом за підсумками 12 місяців 2020 року. Наступні місця розділили Ізмаїл (Одеська область), Світловодськ (Кіровоградська область), Харків і Бровари (Київська область).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button