Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Першого червня, на початку місяця прайду, Lego випустить свій перший набір на підтримку ЛГБТК+. Він називатиметься Everyone Is Awesome («Прекрасний кожен»). Про це повідомляє The Guardian.

Набір складається з 346 частин і містить 11 фігур, кожна з яких відповідає райдужним кольорам. Також додані блідо-блакитний, білий і рожевий кольори, відповідні транс-співтовариствам, і чорний і коричневий – щоб підкреслити різноманітність відтінків шкіри людей.

У всіх випадках, крім одного, фігуркам не присвоєно конкретну стать. Виняток – фіолетова фігурка з сильно стилізованою перукою, яка зображає драґ-квін. Набір створив дизайнер Lego Метью Ештон. Спершу він розробив цей набір для власного робочого столу.

«Коли я ріс як ЛГБТК-дитина, мені говорили, з чим грати, як ходити, як говорити, що одягати. Мені завжди транслювали меседжі, що я так чи інакше “неправильний”. Намагатися бути кимось, ким я не був, було складно. Мені б хотілося, щоб в дитинстві я дивився на світ і думав: “Все буде добре, для мене є місце”», – сказав він.

У цьому році традиційний прайд-місяць відбудеться, незважаючи на карантинні обмеження, але не в червні, а у вересні.

Всі фото: Lego

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button