Дубілет запустив доставку їжі з «темною кухнею»
У Ba Food наслідували той же принцип, що і в monobank, у «віртуальних ресторанах» Ba Food немає витрат на посадкові площі й зарплату офіціантам.
У Ba Food наслідували той же принцип, що і в monobank, у «віртуальних ресторанах» Ba Food немає витрат на посадкові площі й зарплату офіціантам.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 121 днів. За цей час ми опублікували 24983 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Співзасновник monobank і ексменеджер Приватбанку Дмитро Дубілет запустив разом зі своїми партнерами сервіс харчування Ba Food із «темною кухнею» та доставкою їжі. Dark kitchen – це кухня без ресторанного залу, яка або обслуговує партнерські ресторани, або пропонує доставку під власним брендом. Ми раніше писали, що такі проєкти стають гастротрендом.
У Ba Food наслідували той же принцип monobank – «віртуального» банку, який не має фізичних відділень, й відповідно, витрат на їх утримання. У віртуальних ресторанах Ba Food немає витрат на посадкові площі й зарплату офіціантам. За словами Дубілета, така бізнес-модель дозволяє закуповувати якісні інгредієнти.
Зараз у Києві відкрито чотири точки. Дубілет стверджує, що вони мало не відразу почали працювати на потужність 50-70% і вийшли на прибуток. «Це відбувається завдяки високому retention rate – після першого замовлення клієнти до нас повертаються», – зазначає він.
Ba Food обіцяє безкоштовну доставку протягом 30 хвилин і подарунки для постійних клієнтів. Водночас у коментарях перші користувачі скаржаться на затримки. Доставку здійснюють частково свої кур’єри, частково – співпрацівники Glovo і Roket, повідомляє AIN.UA.
Приклади з меню: борщ – 57 гривень, паста карбонара – 117 гривень, котлета по-київськи з пюре – 107 гривень. На Позняках працює точка з азійським меню, в якому є том ям, суші, боули, смажений рис і капуста кімчі. Страви можна замовити на сайті або в мобільному застосунку.
Найближчим часом збираються відкрити ще кілька точок у Києві, далі у планах є й інші міста.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті