Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Jonathan Kemper, unsplash.com

Країни «великої сімки» (Великобританія, Франція, США, Німеччина, Японія, Італія і Канада) вирішили до кінця 2021 року припинити державне фінансування вугільних електростанцій, пише France24. Міністри країн заявили, що для боротьби з кліматичною кризою необхідно декарбонізірувати світову електроенергетику до 2030 року.

Група міністрів з екології та клімату цих країн вважає, що продовження глобальних вкладень в спалювання вугілля несумісне з цілями Паризької угоди по клімату. Цілі всіх семи країн тепер відповідають головній вимозі Паризької угоди – досягненню вуглецевої нейтральності до 2050 року.

«Обіцянка покінчити з міжнародним фінансуванням вугілля – це дійсно позитивний крок, який залишає Китай в глобальній ізоляції з його триваючим міжнародним фінансуванням в цей вид викопного палива», – каже Ребекка Ньюсом, з британського Greenpeace.

Нещодавно Міжнародне енергетичне агентство закликало світові компанії відмовитися від усіх інвестицій в нові проєкти, пов’язані із спалюванням нафти, вугілля і природного газу.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button