Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23642 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Andrew Keymaster

У київському метро планують ввести нові правила перевезення моноколіс та самокатів. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства.

Комунальники на зустрічі зі спільнотою легкого персонального транспорту узгодили низку рішень. Зокрема, моноколеса мають перевозитись як є. Всі самокати рекомендовано складати (якщо вони мають таку опцію). Ті самокати, що понад 120 сантиметрів за сумою вимірів, повинні додатково оплачуватись. Власники обох видів транспорту мають відповідально ставитись до інших пасажирів та слідкувати, щоб нікого не забруднити.

Проходити із самокатом, моноколесом або іншим багажем можна біля контролера. Водночас треба повідомити контролера, щоб факт оплати проїзду та багажу був зафіксований. Якщо контролер не бачив факт оплати проїзду, вас попросять оплатити повторно, зазначають у КП.

Будь-які речі понад 200 сантиметрів заборонено перевозити у метро. Крім того, не можна кататися по платформі, оскільки це може призвести до травмувань.

Сьогодні, 26 травня, набрало чинності рішення Київради, що передбачає безкоштовне перевезення велосипедів. Транспортувати велосипеди передбачено в чохлі.

Нещодавно ми писали, як киянин Ілгам Гасанов 35 хвилин не міг потрапити до вагона станції метро «Деміївська» з самокатом. Контролер звинуватив його у порушенні правил проходу підземки. У правилах користування метро вказано, що такий транспорт треба перевозити у належному пакуванні. Натомість там немає роз’яснень, що таке «належне пакування».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button