Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Oksana Pokalchuk

Увечері 27 травня група ультраправої молоді зірвала закритий предпоказ документального ЛГБТ-фільму «Будьмо, гей», який проходив у Dialog Hub на вулиці Володимирській у Києві.

Як повідомляє Київпрайд, напад здійснили члени неонацистського угруповання Solaris – молоді чоловіки в масках з «черепами та фашистськими символами», мали при собі чорні прапори з логотипом Solaris.

Вони увімкнули «психоделічну музику» й постукали у вікна. Пів години вони стояли з гучно увімкненою музикою. Потім розбили вікно та закинули фаєр та шашку зі сльозогінним газом.

Від газу постраждали всі 20 гостей, які дістали легкі опіки очей та кашель, що не зникав близько години.

Стрічка «Будьмо, гей: діалоги про гідність» розповідає про те, як Революція гідності та бойові дії на Донбасі вплинули на чотирьох ЛГБТ-людей.

ГО «Солярис» зареєстровано місяць тому, наприкінці березня. Телеграм-канал угруповання пише у позитивному ключі про Третій Райх, SS, Августо Піночета й натомість називає Нельсона Манделу «чорним расистом» та проводить антисемітську пропаганду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button