Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/vdngkyiv 

На 16 гектарах, що на території Виставкового центру, протягом трьох років планують збудувати президентський університет. Володимир Зеленський підписав указ про створення закладу 31 травня.

Президентський університет готуватиме спеціалістів таких напрямків, як інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні технології, біотехнології тощо. Університет фінансуватиметься за державні та приватні кошти. Буде передбачена можливість компенсації вартості навчання з боку роботодавця.

Міністр освіти і науки Сергей Шкарлет повідомив, що університет займатиме ділянку площею 16 гектарів на ВДНГ. Загальна площа забудови складатиме 25,8 тисячі квадратних метрів.

«Розвиток президентського університету спільно з біокластером і біоклінікою є логічним завершенням просторового розвитку території ВДНГ», – цитує міністра Інтерфакс-Україна.

Згідно з концепцією, на території закладу розміщуватимуться 11 кампусів, серед яких п’ять профільних наукових кампусів, адміністративний корпус, апарт-готель для студентів, апарт-готель для педагогів, лікарня, дипломатична служба і корпус з офісами іноземних компаній.

Концепцію мають затвердити до липня цього року, а завершити будівництво планують до вересня 2023 року. Реалізація всього проєкту, разом із документацією, новим будівництвом й обладнанням, коштуватиме 7,2 мільярда гривень.

Експоцентр має концепцію розвитку на 40 років, яку було презентовано у 2017-му. Згідно з нею, передбачається віддати під освітній квартал 16 гектарів на південний схід від центрального павільйону.

Слайди з презентації концепції розвитку ВДНГ

За концепцією розвитку ВДНГ, нові кампуси споруджуватимуть між наявними павільйонами. Масштаб будівель має відповідати людському виміру і не «принижувати велич» історичної забудови.

Нагадаємо, нещодавно компанія «Метінвест» Ріната Ахметовав анонсувала спорудження університету «Метінвест Політехніка» в Маріуполі, на території міського саду. Після протестів місцевих жителів компанія погодилася обрати інше місце.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button