Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ActionVance, unsplash.com

Щоб уникнути зараження коронавірусом під час заходів у закритих приміщеннях, гості та учасники повинні виконувати кілька умов. Про це повідомляє BBC з посиланням на дослідження наукової групи з університетської клініки Братів Тріас і Пужоль в іспанському місті Бадалоне.

В рамках експерименту 465 осіб відвідали музичний захід, на якому в цілому було близько 900 гостей. Після виступу жоден з глядачів не заразився.

Перед початком експерименту відвідувачі здали експрес-тести на коронавірус. На концерт потрапили тільки ті, чиї результати виявилися негативними. Учасникам дослідження дозволили танцювати, співати і не дотримуватися соціальної дистанції. При цьому людей зобов’язали не знімати маски стандарту N95. Також на майданчику забезпечили хорошу вентиляцію, відкривши всі вікна і двері.

Організатори виступу стежили за тим, щоб гості не товпилися в залі та інших приміщеннях. Їжа та напої продавалися у відділеному барі. У ньому можна було зняти маску за умови дотримання соціальної дистанції. Вчені спостерігали за випробовуваними протягом десяти днів до події, і ще десять днів після.

Лікарі прийшли до висновку, що музичні заходи можна проводити без ризику викликати нові спалахи зараження. Головною умовою для безпеки є носіння масок з високим ступенем захисту. Дослідники вважають, що метод може не спрацювати в разі великого заходу на кілька тисяч осіб.

Нещодавно у Парижі провели експериментальний концерт. Тисячі людей у масках та з результатами тесту на коронавірус зібралися на концерт в рамках експерименту у сфері охорони здоров’я, щоб підготувати Францію до відновлення масових заходів. Люди повинні були пройти три тести на коронавірус: два до та один після концерту. Також подібний експеримент провели у Барселоні. На захід зібрали п’ять тисяч глядачів з негативним тестом, тоді не зареєстрували жодного випадку зараження коронавірусом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button