Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/makahon

На вулиці Богдана Хмельницького, навпроти будівлі посольства Словенії, влаштовують паркувальні кишені замість частини тротуару. Про це повідомляють Ілгам Гасанов і Дмитро Макагон.

Фото: facebook.com/ilgam.gasanov

Обурення в соцмережах викликало не лише те, що парковку влаштовують за рахунок тротуару, але й те, що її вирішили розмістити близько до пішохідного переходу на перехресті Хмельницького та Пирогова. Крім того, за словами Гасанова, там, де зараз ведуться роботи, було зрізано дерева.

Фото: facebook.com/makahon

У секторі веломережі КМДА, керівник якого погоджував проєкт, запевняють, що парковку роблять для співробітників посольства й вона – тимчасова, доки вулицю Хмельницького не відремонтують.

«Паркувальна кишеня робиться біля посольства Словенської республіки на вимогу МЗС України. Дерева при цьому не чіпали, лунки з ними розташовано поза зоною робіт. Саме тому кишеню вийшло влаштувати лише на перехресті. Це рішення є тимчасовим – у 2023 році очікується капітальний ремонт вулиці Богдана Хмельницького, тоді будуть влаштовані місця для паркування без загрози озелененню та велоінфраструктурі», – повідомляє Тимофій Нагорний, головний спеціаліст сектору веломережі.

Зображення з Google Maps

За словами керівника сектору веломережі КМДА Станіслава Клименка, це рішення є вимушеним.

«Ми розробляли схему з велоінфраструктурою на вулиці Пирогова, як профільний напрямок роботи. Прибрали на перехресті паркування у крайній правій смузі, але посольство все одно повинно мати парковку», – зазначає він.

Фото: facebook.com/makahon

За словами Клименка, до цього співробітники посольства паркувалися на тротуарі та у крайній правій смузі (дорожні знаки передбачали виключення для автомобілів посольства).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button