Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Karina Tes, unsplash.com

В Україні відтепер штрафуватимуть за використання пластикових пакетів. Верховна Рада першого червня остаточно заборонила їх обіг.

Законопроєкт №2051-1 забороняє використання: надлегких пластикових пакетів; легких пластикових пакетів товщиною до 50 мкм; оксорозкладних (оксобіорозкладних) пластикових пакетів.

Водночас винятком стануть пластикові пакети, обмежені величиною (225х345х450 мм), що використовуються для м’яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів, для яких пакет є первинним пакуванням.

Розповсюдження пластикових пакетів каратиметься штрафом від 1700 до 3400 гривень. За повторне порушення – від 3400 до 8500 гривень. Пакети, які не відповідатимуть вимогам, будуть утилізуватись суб’єктами господарювання, які їх придбали.

Фото: facebook/artem.myrhorodskyi

Законопроєкт парламент прийняв за основу ще в листопаді 2019 року.

Наприклад, згідно з директивою ЄС, до 2019 року там планувалося зменшити їх споживання пластикових пакетів з 200 до 90 штук на рік на людину, а до 2025 року – до 40. З початку 2019 року магазинах в Євросоюзі заборонили безкоштовно роздавати пластикові пакети. 33 країни світу вже повністю відмовилися від використання поліетиленових пакетів, ще 53 – ввели часткову заборону.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button