Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/starostenkodesnanka

На будівництво нового дитячого садка на вулиці Радунській на Троєщині витратили 146,7 мільйона гривень та 2,5 роки, повідомляє DoZorro.

Мешканці чекали на дитсадок так довго, що тут встигла з’явитися стихійна парковка. Але роботи тривають тут і досі, хоча міський голова Віталій Кличко вже його презентував.

Садочок на 260 місць будували за типовим для Києва проєктом – енергоефективна будівля з басейном, сучасними системами опалення і вентиляції, системою відеонагляду. Такий же заклад три роки тому відкрили на Позняках, тоді будівництво коштувало приблизно 120 мільйонів гривень.

У 2018 році, коли закладали проєкт будівництва цього закладу, Мінрегіонбуд давав опосередковану вартість будівництва одного місця в дитячому закладі на рівні 133 тисяч гривень. Для дитсадка на Радунській ця сума сягає 553,8 тисячі – тобто в чотири рази більше.

«Цьому є кілька пояснень: Мінрегіон дає голі цифри будівництва, не враховуючи благоустрій і сучасне оснащення будівель; київська міська влада будує дитячі заклади мало, але щедро – намагається зробити там усе найкраще і найдорожче», – пояснює авторка статті Леся Падалка.

Замовником будівництва було КП «Житлоінвестбуд-УКБ», колишній керівник якого, В’ячеслав Непоп зараз – заступник Кличка. У 2018 році переможцем тендеру стала фірма «Укрпромжитлобуд», яка вигравала тендери винятково у «Житлоінвестбуд-УКБ».

Компанія мала завершити роботи до вересня 2019 року, але терміни не раз подовжували, зокрема і через карантинні обмеження. Наприкінці 2020 року закінчилася дія договору.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button