Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

На вулицях Києва найчастіше можна зустріти липу та клен, згідно з дослідженням, проведеним на замовлення «Київзеленбуду».

За даними, які оприлюднив керівник «Київзеленбуду» Олексій Король, кожне третє дерево в Києва – це липа. Приблизно така ж кількість кленів. При цьому, за словами Короля, з 2005 року кількість лип зменшилася, а кленів стало втричі більше.

На третьому місці за кількістю – каштан, далі йдуть тополя та робінія (біла акація).Також на вулицях Києва можна зустріти дуб, ясен, горобину, березу, катальпу, в’яз, вишню, черемху.

Цьогоріч «Київзеленбуд» продовжує висаджувати на вулицях переважно клени, липи, тополі та робінії. Сливи, сакури, магнолії, катальпи здебільшого висаджують у парках і скверах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button