Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: texty.org.ua

Верховна рада в першому читанні прийняла законопроєкт, який передбачає виділення кожному рекламному щиту QR-коду з інформацією про замовника. При цьому загальну кількість таких конструкцій хочуть зменшити вдвічі.

Нардепи проголосували за законопроєкт №5094 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавчого регулювання в сфері зовнішньої реклами».

«В історичних частинах міст більше не повинно бути нагромадження рекламних конструкцій. Буде налагоджено системи “сірих” і непрозорих розміщень зовнішньої реклами. Я дуже сподіваюся, що в наших містах і обласних центрах на 50% зменшиться число рекламних конструкцій», – цитує видання «Фокус» авторку проєкту Олену Кондратюк.

Проєкт закону передбачає, що відповідні дозвільні органи мають запровадити відкриту електронно-інформаційну базу даних зовнішньої реклами та кодування кожного рекламного засобу двомірним штрих-кодом (QR-код), що міститиме відомості про власника та конструкцію.

Також документом пропонують встановити єдиний порядок розміщення зовнішньої реклами, здійснення дозвільно-погоджувальних процедур та видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

Крім цього, встановлюватиметься чіткий порядок демонтажу самовільно розміщених рекламних конструкцій.

Управління з питань реклами КМДА та КП «Київреклама» розробили навігатор з питань оформлення вивіски.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button