Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Alexander Kagan, unsplash.com

З першого червня в усій паризькій агломерації заборонили в’їзд і пересування старих автомобілів із високим рівнем токсичних викидів екологічного стандарту Crit’Air. Про це пише Le Figaro.

Спеціальна наклейка-сертифікат із зазначенням екологічного стандарту Crit’Air має п’ять класів – від екологічно «чистих» до таких, що сильно забруднюють атмосферу.

Заборона стосується транспортних засобів четвертого і п’ятого класів. Це машини з дизельним двигуном, випущені до кінця 2005 року, і бензинові авто 1996 року випуску і старше. Заборона стосується і мотоциклів, поставлених на облік до липня 2004 року.

Для легкових автомобілів заборона на в’їзд діє в будні дні з 8:00 до 20:00. Для вантажівок і автобусів – всі дні без винятку. Штраф за порушення заборони складає 68 євро для легковиків, 135 – для вантажівок і автобусів.

З липня 2022 року заборона стосуватиметься третього класу екостандарту, другого – з грудня 2024. Планується, що з січня року 2024 будуть допускати до столиці та передмістя в денний час лише електромобілі і найчистіші за рівнем викидів авто.

Крім того, влада Парижа з 2022 року планує скоротити рух автомобільного транспорту в центрі міста, щоб зменшити забруднення та надати переваги велосипедистам, пішоходам і громадському транспорту. За даними мерії, зараз частка транспорту, що їде через центр міста транзитом, складає 40-60% всього трафіку, залежно від годин.

Така заборона є логічним кроком з огляду на міську політику адміністрації мерки Анн Ідальґо. У Парижі вже заборонили дизельні автомобілі, зробили набережну Сени пішохідною, обмежили автомобільний рух на низці вулиць і забрали низку парковок під озеленення. У мерії також планують реконструювати Єлисейські поля, удвічі зменшивши простір для автомобілів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button