Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Finn Hackshaw, unsplash.com

Кабінет міністрів послабив обмеження для роботи закладів харчування і проведення масових заходів. Крім того, уряд послабив умови входження регіону до зеленої карантинної зони.

Зміни вносяться до постанови уряду від дев’ятого грудня 2020 року, яку неодноразово вже змінювали. Нові зміни передбачають простіше встановлення зеленого рівня епідемічної небезпеки в регіоні. Для цього необхідно, щоб:

  • кількість нових випадків інфікування коронавірусом на 100 тисяч населення за останні 14 днів складала менш як 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування коронавірусом був менше ніж 4%;
  • кількість тестувань методом ПЛР і визначення антигена коронавірусу протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення складала понад 300;
  • на всій території України не було регіонів із червоним рівнем епідемічної небезпеки.

Також Кабмін дозволив проводити масові заходи за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 за 72 години до здійснення заходу, або документа про вакцинацію.

Кабінет міністрів виключив пункт про заборону роботи закладів харчування після 24-ї години. Зміни також передбачають, що іноземці при в’їзді на територію України можуть крім ПЛР-тестів надати тест на антиген, або документ про повністю пройдену вакцинацію.

Минулої доби в Україні зафіксували 1 602 нових випадків захворювання на коронавірус. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві – 700.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button