Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Четвертого червня у Києві пройшло нагородження щорічного всеукраїнського конкурсу архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards. Роботи учасників у 10 категоріях оцінювало професійне журі. До нього увійшли CEO бюро MADMA Urbanism+Landscape Хірокі Мацура, співзасновник нідерландської студії MASA architects Рене Санджерс та колишній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Детальніше про переможні проєкти читайте у матеріалах «Хмарочосу».

Житлова архітектура

1 місце. Житловий комплекс «Файна Таун» 

Житловий комплекс від архітектурного бюро Archimatika та KAN Development представляє концепцію «місто в місті». На закритій території розташували 57 будинків та власну інфраструктуру з магазинами, кафе, супермаркетом, фітнес-клубом, дитячими майданчиками, зонами як для сімейного відпочинку, так і для людей похилого віку.

Архітектори прагнули зберегти висотність старого мікрорайону й обмежили висотність будинків на рівні 4-9 поверхів. Відкриті і напіввідкриті квартали забудови формують приватні двори, й одночасно дозволяють уникнути надмірного затінення.

У дворах комплексу обмежили доступ автомобілів, завдяки чому вдалося створити безпечний та комфортний простір для пішоходів. Проєкт передбачає також створення велодоріжки протяжністю 3,5 км. Крім того,  на вулиці Салютній вздовж комплексу була реалізована концепція смарт-вулиці з відеонаглядом, зарядками на сонячних панелях та інклюзивними елементами.

Комерційна архітектура

1 місце. Ескізний проєкт реконструкції нежитлової будівлі під ресторан в Харкові

Проєкт Студії дизайну інтер’єру та архітектури ARTE development передбачав перетворення колишньої адміністративної будівлі управління садово-парковим господарством Саду ім. Т.Г. Шевченко. У оновленому приміщенні запроєктували ресторан на 140 посадкових місць.

Загальний образ будівлі поєднує два стилістично різні напрями. Нижня частина виконана в класичному стилі з великою кількістю декоративних елементів. На противагу їй надбудова виражена в динамічних ламаних лініях і несе в собі елементи деконструктивізму. Друге світло, великі площини скління і складна структура стелі другого поверху забезпечують інтер’єру закладу відчуття прозорості. 

Нереалізований комерційний об’єкт

1 місце. Бізнес-центр в центрі Львова 

Команда GAB Architects пропонує проєкт бізнес-центру, головна мета якого – покращити інфраструктуру та розкрити потенціал ділянки історичної частини міста. Комплекс включає Бельгійське консульство на першому поверсі, сучасний офісний простір та відкриту терасу з панорамою на місто та баром на даху.

Будівля з сучасними та мінімалістичними фасадами делікатно вписується в контекст історичного середовища міста та створює привабливий громадський простір навколо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button