Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23451 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Будівельна компанія Stolitsa Group представила новий проєкт трьох житлових комплексів –«Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах» на Осокорках. Їх мав побудувати збанкрутілий банк «Аркада». У новому плані ЖК на озерах замість 43 багатоповерхівок з’явилося 48.

Віталій Щербаков, учасник Об’єднаного активу інвесторів банку «Аркада», член робочої групи при Кабміні з питань сприяння постраждалим інвесторам, підтвердив, що ескізний проєкт остаточний і наразі проходить експертизу. За його словами, можуть коригуватися лише планування квартир.

Загальна площа забудови – 90 гектарів. Всього в житловому комплексі буде 11892 квартири, водночас машиномісць – 4932. Поверховість будинків сягатиме 26 поверхів. Згідно з генпланом нового мікрорайону, там побудують шість дитячих садків на 120 та один на 160 місць, дві школи на 36 класів, одну на 24 та дитячу поліклініку на 400 місць.

Щоб добудувати житлові комплекси потрібне фінансування в розмірі 3,5 мільярди гривень. Таку суму забудовник хоче отримати завдяки державному кредитуванню. Крім того, покупцям квартир у ЖК «Патріотика на озерах» доведеться доплачувати за куплені квартири.

Водночас громада Києва пропонує на місці забудови створити парки та природні заказники. Учасники громадської організації «Екопарк Осокорки» стверджують, що згідно з проєктом забудови, на цих землях хочуть намити пісок висотою 10-12 метрів на 90 гектарів землі та підсипати озеро Небреж. Тобто, щоб звести там будинки доведеться частково засипати озеро.

Згідно з діючим генпланом Києва, на місці забудови повинна бути зелена зона. Участники організації «Екопарк Осокорки» створили проєкт публічного простору, який може займати частину екопарку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button