Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прокуратури Києва

У ході розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурують комунальні підприємства КМДА, встановлено 160 мільйонів гривень збитків бюджету. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

У ДФС повідомляють, що наразі проводиться три судово-економічних та чотири будівельно-технічних експертизи. За результатами експертизи отримано висновок, яким підтверджено збитки в сумі 19,5 мільйонів гривень. Скоріш за все, йдеться про розслідування, в якому фігурує КП «Київський інститут земельних відносин».

Також до суду спрямовано обвинувачення відносно засновника та директора одного із товариств, яке виступало субпідрядником, але фактично робіт не виконувало. На рахунок цього підприємства було перераховано 1,7 мільйонів гривень.

В одному з кримінальних проваджень за результатами обшуків в офісах підприємств та офісі центру мінімізації податків було виявлено готівку в розмірі понад п’ять мільйонів гривень. За висновками аналітичного дослідження щодо фігуранта провадження встановлено заниження ПДВ в розмірі 17,1 мільйона гривень.

В іншому провадженні під час обшуків офісних приміщень приватних підприємств виявлено кошти у сумі 6,3 мільйона гривень. КП «Головний Інформаційно-обчислювальний центр», яке є фігурантом провадження за фактом сприяння в умисному ухиленні від сплати податків та можливого розкрадання коштів місцевого бюджету. Підприємство в період 2019-2020 років замовляло телекомунікаційні послуги у певної приватної компанії. Вона виграла тендер на постачання послуг за бюджетні кошти у сумі понад 10 мільйонів гривень, і замовила послуги підприємству з ознаками фіктивності.

«Попередньо встановлено можливі ознаки надання переваг при розробці тендерних умов певним СГД, що може бути наслідком неналежної організації в діяльності структурних підрозділів КМДА. Наразі суми встановлених в ході слідства збитків, які завдані міському бюджету столиці та державі, сягають понад 160 мільйонів гривень», – повідомили в ДФС.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button