Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: проєкт «Уліс», 34travel

У Київській області незабаром запрацює проєкт «Уліс», з допомогою якого можна буде забронювати будинок на природі. Про це 34travel повідомив один із засновників проєкту Євген Лавренюк – співвласник мережі Dream Hostels і сайту подобової оренди квартир doba.ua.

«Ідея проєкту “Уліс” виникла, коли ми помітили, що в Україні досить складно знайти дачу в оренду. Класних будиночків просто мало, а інформація про ті, що є, передається ніби таємне знання: у таких будинках зазвичай на два місяці вперед все заброньовано. Якщо ти хочеш відпочити на природі, у тебе залишається варіант тільки дорогого резорту з цінником від $200 за ніч… Всі основні розваги знаходяться прямо на території, відгородженій парканом. Там ти ніяк не взаємодієш із місцем, у якому перебуваєш», – пояснює Лавренюк.

Концепція «Улісу», навпаки, – в тому, аби максимально інтегрувати гостя в місцевість. Головною розвагою буде природа – жодних парканів, газонів і ландшафтних дизайнів.

Досліджуючи ринок, автори проєкту зіткнулися з тим, що відсутність паркану викликає в потенційних гостей занепокоєння про безпеку. Однак, на локації таки буде присутня охорона.

«Люди ніби бояться, що на них мало не сусіди з вилами побіжать, але насправді це, звичайно, не так. Ми хочемо розвіювати ці міфи і стирати бар’єри між міськими і сільськими мешканцями», – зауважує Лавренюк.

Для першої локації обрали маленьке мальовниче село, в якому прописано лише 11 людей. Його розташовано у 40 кілометрах на північний захід від Києва, за Гостомелем. У цій локації хочуть відкрити чотири дачі, а надалі сподіваються розширитися до двадцяти. Планують, що загалом навколо Києва буде кілька локацій із різною природою: десь буде рівнина, ліс і річка, а десь пагорби, яри та Дніпро.

Самі будинки планують робити простими й функціональними. За потреби, там можна повноцінно жити цілий рік.

«Ми зрозуміли, що не хочемо дивувати дизайном: наприклад, ми намагаємося робити не величезні просторі санвузли, а думаємо про те, як гість буде чистити зуби і дивитися у вікно на білок, які стрибають по соснах. Тобто, звичайно, все буде комфортно – але акцент ми робимо не на бренди сантехніки», – розповідає Лавренюк.

На локації також не буде ресторану, однак буде доступний мобільний застосунок для кейтерингу – «простою і зрозумілою» їжею зі свіжих локальних продуктів.

Також зі зручностей у кожному будинку, буде високошвидкісний wi-fi, але за запитом його можна буде відключати.

Бізнес-модель «Уліса» передбачає, що всі дачі належать різним власникам, які зможуть заробляти на оренді. Власники й самі зможуть відпочивати на дачі – не лише своїй, а будь-якій іншій у мережі, – користуючись всіма готельними послугами, зокрема прибиранням, доставкою їжі тощо. Також буде можливість спільного володіння.

Нагадаємо, наступної весни Bursa Atelier відкривають на березі Дніпра заміський екоготель, проєкт якого розробили Drozdov & Partners.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button