Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вулиця Ентузіастів у 2015 році, зображення з Google Maps

Київавтодор оголосив тендер на капітальний ремонт вулиці Ентузіастів, що простягається уздовж Русанівського каналу. Очікувана вартість – 272,6 мільйона гривень, аукціон призначено на 25 серпня, а завершити роботи планують до кінця 2022 року.

Згідно з документацією, на вулиці планують облаштувати острівці безпеки, антикишені, асфальтобетонну велодоріжку, тротуар з ФЕМ, антипаркувальні металеві стовпчики й металеве огородження, паркінг, а також підвищені пішохідні переходи.

Вулиця Ентузіастів на Google Maps

Як підтвердив «Хмарочосу» депутат Київради Олесь Маляревич, капремонт робитимуть за проєктом, який розробляли під час воркшопів з місцевою громадою за підтримки фонду Bloomberg та World Resource Institute.

У 2018 році, після того, як Київ приєднався до світового руху «Партнерство за здорові міста», у КМДА запустили спільний із фондом Bloomberg та WRI проєкт «Безпечний трафік Русанівки». Його мета – перетворити перший штучний острів Києва на комфортний велопішохідний простір.

Проєкт вулиці Ентузіастів за підтримки World Resources Institute. Фото: Олесь Маляревич

У межах проєкту провели воркшопи та громадські опитування для розробки капітального ремонту вулиці Ентузіастів. Учасникам, зокрема, допомагали турецькі експерти, які працювала над пішоходизацією історичної частини Стамбулу.

Читайте про це докладніше: Безпечна Русанівка: як міських чиновників навчать дбати про пішоходів та велосипедистів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button