Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivcity.gov.ua

Україна перейшла до етапу вакцинації компаній, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, які бажають щепитися проти COVID-19, повідомляє пресслужба Міністерства охорон здоров’я.

Організовані колективи щеплять вакциною Pfizer/BioNTech (Comirnaty).

Працівників компаній вакцинуватимуть в тій послідовності, в якій вони записувалися через контакт-центр МОЗ. Залишити заявку на виїзд мобільної бригади для щеплення співробітників компанії можна за номером 0 800 60 20 19.

Компанія має призначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації. Ця людина складає поіменні списки охочих щепитися працівників: таких має набратися не менше як 50.

До приїзду мобільної бригади керівництво має забезпечити приміщення для вакцинації: чисте, добре освітлене, вентильоване, відділене від будь-яких виробничих площ або відкритих просторів з робочими місцями, з кушеткою, стільцями і столиками, WiFi та доступом до рукомийника. Крім того, має бути приміщення на 5-10 осіб, де щойно вакциновані можуть почекати пів години.

Якщо охочих щепитися в компанії менш ніж 50, таким радять записатися індивідуально.

Як щепитися іншим?

Паралельно з дорожньою картою вакцинації в Україні зараз працюють центри масової вакцинації, де кожен охочий може щепитися проти COVID-19. Для цього слід попередньо записатися на сайті МОЗ, на гарячій лінії 0 800 60 20 19 або у мобільному застосунку «Дія». Потрапити на вакцинацію можна в режимі живої черги або записавшись на певний час у застосунку Helsi.

У таких центрах щеплять китайською вакциною CoronaVac, яка вже схвалена ВООЗ, але поки що чекає на схвалення європейським регулятором.

У Києві такий центр облаштовано в Міжнародному виставковому центрі на «Лівобережній». В Київській області працюють центри у Броварах, Білій Церкві, Ірпені, Борисполі та Славутичі.

У МОЗ повідомили, що за нагальної потреби інтервал між першою і другою дозами може бути дещо зменшено або збільшено. Так, вікно між дозами Comirnaty (Pfizer/BioNTech) становить 21-28 днів. Щеплення другою дозою CoronaVac рекомендовано робити за 28 днів після першої, але в разі непереборних обставин вакцинуватися можна на 7 днів раніше. Так само на тиждень раніше можна ввести другу дозу Oxford/AstraZeneca, для якої рекомендований інтервал складає 12 тижнів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button