Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Benediktas Gylys Foundation

У литовському Вільнюсі та польському Любліні відкрили «портали» – інсталяції, які сполучають два міста, розташованих на відстані 600 кілометрів одне від одного, повідомляє The Verge.

Портал проєктували у Вільнюському технічному університеті. У Вільнюсі портал встановили наприкінці травня біля залізничного вокзалу.

Завдяки великим екранам та камерам мешканці двох міст можуть бачити одне одного в реальному часі та комунікувати. Цифровий міст навмисне зробили у вигляді кола, щоб він нагадував просторові портали з наукової фантастики.

«Людство зіштовхується з безліччю загроз, таких як соціальна поляризація, зміни клімату, економічні кризи. Якщо придивитися, проблема не в тому, що бракує чудових вчених, активістів, лідерів або нових технологій. Проблема у трайбалізмі, браку емпатії та недалекості поглядів на світ, який для нас нерідко обмежується національними кордонами», – пояснює автор ідеї Бенедіктас Гіліс, президент фонду свого імені.

Незабаром Benediktas Gylys Foundation планує відкрити портали Рейк’явік–Вільнюс та Лондон–Вільнюс.

У 2019 році на кордоні США та Мексики встановили гойдалки, вбудовані в паркан. Діти з обох боків кордону можуть гратися одне з одним крізь стіну.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button