Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: dezeen.com

У Лондоні центральну вулицю Oxford Circus перетворять на пішохідну. Рада району Вестмінстер і компанія Crown Estate розповіли про плани перетворити дорожню розв’язку на дві вільні від автомобілів площі з деревами і лавками. Про це пише Dezeen.

Реконструкція вулиці має вирішити проблему якості повітря, безпеки і завантаженості доріг на перехресті в торговому районі Оксфорд-стріт. У свою чергу влада Лондона сподівається, що оновлена вулиця приведе додатково 60 мільйонів пішоходів на рік. Це має пожвавити комерційні процеси, які призупинилися через пандемію.

«Нові плани щодо оновлення Oxford Circus стануть першою значною зміною головної вулиці країни за останні десятиліття. Завантаженість вулиці, велика кількість людей і транспорту кажуть про її нестійкість. Ми сподіваємося, що створення цих площ, призначених тільки для пішоходів, не тільки поліпшить безпеку, захищеність і доступність, але і створить культове місце в центрі Лондона», – заявила лідерка Вестмінстерської районної ради Рейчел Робатан.

Фото: dezeen.com

Оновлення території будуть здійснювати поетапно. Цього літа Королівський інститут британських архітекторів проведе міжнародний конкурс на розробку остаточної схеми площ.

Oxford Circus зараз. Фото: Wikimedia Commons

Раніше ми писала, що влада Парижа анонсувала закриття частини центру французької столиці для автомобілів у 2022 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button