Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Cynthia Torrez / Unsplash

З першого березня 2022 року у Відні почне діяти нова система паркування, яка фактично скасовує можливість безкоштовної парковки в усіх зонах, повідомляє Kurier.

Зараз у 19 з 23 паркувальних зон діють місячні паркувальні дозволи у вигляді стикерів. Їх мусять купляти віденці, які паркують автомобіль у своєму районі, поряд із місцем проживання. У наступному році дія стикерів поширюватиметься на все місто і їхня вартість буде стандартною – 10 євро.

Паркування в інших районах слід оплачувати додатково, згідно з тарифами. Водночас час короткострокового паркування обмежено двома годинами.

При цьому віденські «зелені» заявляють, що зони дії стикерів слід взагалі обмежити радіусом пішої доступності від місця проживання. Вони називають нові правила компромісним рішенням, повідомляє wien.orf.at.

«Зелені» також вважають, що вартість паркувальних дозволів для резидентів надто мало, адже така система, наприклад, діє в Амстердамі, де піврічний дозвіл, залежно від зони, може коштувати до 283 євро (це майже 48 євро на місяць). У Стокгольмі паркувальні дозволи ще дорожчі й перевищують 100 євро на місяць.

З іншого боку, нововведення критикують австрійці, які живуть за містом, але їздять на роботу до Відня.

Муніципалітет Відня прагне скоротити користування індивідуальним транспортом і ще більше заохотити користуватися громадським транспортом, який вважається одним із найкращим у світі, а тарифи є помірними (51 євро за місячний абонемент, 365 євро за річний).

У Відні також є розвинена мережа велодоріжок і міський велопрокат, яким фактично можна користуватися безоплатно: разова реєстрація коштує один євро, кожна перша година поїздки безкоштовна. Друга година коштує один євро, але якщо поміняти велосипед, відлік обнуляється.

Нагадаємо, в Києві паркування коштує, залежно від зони, 5-10 гривень за годину. В КМДА планують підняти тарифи до 5-35 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button