Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: flickr.com

В італьському місті Пратола-Пелінья виставили на продаж будинки вартістю один євро. В такий спосіб влада планує збільшити населення міста, пише The Local.

Зараз в місті стоять порожніми близько 600 будинків. Деякі з них належать городянам, котрі померли, не віддавши будівлі в спадок. Щоб оживити місто, влада вирішила продати ці будинки.

«Муніципалітет постраждав від непрямого впливу землетрусу в Аквілі, тому ми негайно розпочали роботи з відновлення необхідних процедур для отримання фінансування на реновацію будівель», – заявила мерка міста Антонелла Ді Ніно.

Пратола-Пелінья в провінції Л’Акуїла знаходиться за півгодини їзди від гірськолижного курорту Роккаразо і на такій же відстані від прибережного містечка Пескара. Населення містечка складає всього 7520 осіб.

В Європі є спеціальні програми, в рамках яких можна купити будинки за один євро. Такою регулярно користується Італія. Однак, щоб стати повноцінним власником нерухомості, потрібно привести її до ладу. Більшість таких будинків продаються в поганому стані, а самі селища – порожні. На такі заходи йдуть, щоб відродити життя в комуні і залучити молодше населення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button