Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23456 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: emrecan arık/unsplash.com

У Кельні наприкінці червня відбудеться перша велика акція вилучення з дна Рейну електросамокатів, пише DW. Нещодавно в ході робіт з ремонту та облаштування набережних, водолази, які зазвичай перед початком робіт очищають дно річки від сміття, виявили уздовж берегів і під мостами більше 500 самокатів з електроприводом.

Дізнавшись про це, компанія з прокату звернулася до спеціалізованої фірми водолазів-будівельників з проханням скласти попередній кошторис витрат з очищення дна річки. Однак, отримавши відповідь, втратила бажання цим займатися через високу ціну. Це викликало обурення у міської влади і низки екологічних організацій. Вони побоюються, що, пролежавши тривалий час на дні, акумулятори самокатів, що містять кобальт, нікель, мідь і різні кислоти, почнуть протікати, і отруйні речовини потраплять у воду. Водна поліція міста вже почала перевірку цих фактів. Зокрема, розслідує звинувачення на адресу керівництв фірм в бездіяльності, яка могла призвести або призвела до забруднення навколишнього середовища.

У електросамокатів корпус акумулятора відповідає міжнародному стандарту IP-67. Цн гарантує захист від проникнення вологи при зануренні у воду на глибину до одного метра протягом не більше півгодини. При цьому деякі самокати пролежали в річці на глибині до п’яти метрів вже кілька місяців. За даними міської влади, в річковій воді слідів забруднюючих речовин, які можуть потрапити в навколишнє середовище, поки не виявлено.

Для вилучення електросамокатів з Рейну будуть використовувати телекерований підводний апарат з маніпулятором. Там, де дістати самокати таким чином не вдасться, будуть задіяні водолази. У майбутньому ініціатори акції Shared Mobility обіцяють проводити подібні заходи кожні півроку не тільки в Кельні, а й інших містах.

Ряд компаній з оренди самокатів, заявили, що вжили заходів, щоб не допустити потрапляння цих транспортних засобів в річку. Зокрема, фірми VOI і Bird змінили правила користування, згідно з якими відтепер поїздка не може закінчуватися на березі Рейну, і самокати більше не можна паркувати на набережній або на мостах.

Використовувати для поїздок вулицями електричні самокати в Німеччині офіційно дозволили в червні 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button