Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23533 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

До 30-річчя Незалежності України мінімум 17 областей планують встановити найвищі прапори. Це обійдеться у понад 170 мільйонів гривень з державного та місцевих бюджетів. Ідея встановити такі прапори озвучили на нараді в Офісі президента. Тоді кожній ОДА доручили встановити найбільший державний прапор до річниці незалежності.

За даними експертної організації StateWatch, очікувана вартість втілення такого доручення становитиме 170,7 мільйона гривень.

Найдорожчим стане встановлення стели з державною символікою у Харкові. На будівництво флагштока та відновлення елементів благоустрою території зеленої зони вздовж Сергіївського майдану планують витратити 24,5 мільйона гривень. Зокрема, у цьому році на цей проєкт хочуть витратити 10,4 мільйона з обласного бюджету. Решту коштів планують сплатити у наступному році.

Другим містом за вартістю встановлення прапора йдуть Бровари Київської області. Місту це обійдеться у 20,7 мільйона гривень. Флагшток буде заввишки у 72 метри. В організації наголошують, що на таку суму можна було б закупити 41,1 тисячі доз вакцини для жителів міста, населення якого складає близько 109 тисяч осіб.

У Вінницькій області планують встановити прапор за 15 мільйонів, у Житомирській – за 13,8 мільйона гривень.

Сумська, Тернопільська, Одеська та Херсонська області планують встановити такі прапори не за бюджетні кошти.

У Кривому Розі, звідки родом президент Володимир Зеленський, також хочуть встановити прапор вартістю у 8,1 мільйона гривень. Водночас у 2018 році у Дніпрі вже встановили 72 метровий прапор.

У Києві та Запоріжжі найвищі прапори також були встановлені раніше. Так, у 2019 році в столиці встановили 90 метровий прапор вартістю 47,5 мільйона гривень. Флагшток побудували на кошти благодійного фонду «Майбутній Київ», засновниками якого є президент KAN Девелопмент Ігор Ніконов та міський голова Віталій Кличко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button