Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: helpguide.org

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що посилює відповідальність за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Документ додає санкцію у вигляді громадських робіт, які передбачають перерахування коштів за їх виконання постраждалим від насильства.

Закон дозволяє притягувати військових і поліцейських до відповідальності за домашнє насильство на загальних підставах, а не на підставі дисциплінарного статуту. Забезпечується права постраждалої особи на відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих внаслідок домашнього насильства.

Закон дозволяє розглядати справи про вчинення адміністративного правопорушення без присутності правопорушника. Він може бути притягнутий до відповідальності протягом шести місяців після вчинення злочину (раніше було три місяці).

За вчинення домашнього насильства, яке не спричинило серйозних травм, передбачений штраф від 170 до 340 гривень, громадські роботи на строк від 30 до 40 годин або адміністративний арешт на десять діб. Якщо дії відбуваються повторно протягом одного року, передбачено штраф від 340 до 680 гривень, громадські роботи на строк від 40 до 60 годин або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button