Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Влада Ралко, facebook.com/vlada.ralko

Навколо модерністської будівлі колишньої трамвайної диспетчерської на Львівській площі почали зводити паркан, повідомляє художниця Влада Ралко.

«Паспорт реконструкції відсутній. Пан, що не забажав назвати ім’я чи посаду чи показати бодай якісь документи, сказав, що будівлю збираються демонтувати», – зазначила вона.

Фото: Влада Ралко, facebook.com/vlada.ralko

У коментарях директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко повідомив, що забудовник має картку на тимчасове порушення благоустрою. Водночас він зауважив, що контрольна картка не є дозвільним документом.

Згідно з повідомленням про початок робіт, будівля на вулиці Бульварно-Кудрявська, 2Б перебуває у приватній власності, замовником робіт є компанія «Диолен», а проєкт розробляла майстерня «Форма».

Будівля у 2020 році. Фото: Dmytro Soloviov

У 2019 році Київрада уклала з забудовником договір пайової участі, за яким той зобов’язався сплатити місту 60 тисяч гривень. У документі йдеться про реконструкцію нежитлової будівлі площею 200 квадратних метрів під заклад громадського харчування. Водночас наразі невідомо про точні плани забудовника.

Фото: Мапа Реновації

Будівля за даними Мапи Реновації, була збудована у 1982 році за проєктом Яноша Віга й виконувала функції трамвайної диспетчерської протягом 14 років.

У 1996 році трамвайну лінію, що йшла зі Львівської площі, закрили, а з 2000-х років у споруді облаштували ресторан китайської кухні. Будівля стала культовим місцем після того, як у 2011 році тут розмістився Fazenda Bar, а на нижньому поверсі певний час працювала бургерна. Незвична двоповерхова будівля з круглими вікнами в центрі міста стала одним із центрів нічного життя, у «Фазенді» також виступали музиканти. Бар зачинився у 2015 році.

Читайте також: Історія культового місця: Fazenda bar

Фото: Ніко Беллік

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button