Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Paul Gilmore/unsplash.com

Нідерланди й Австрія з першого липня дозволяють в’їзд для повністю вакцинованих українців, яких щепили не затвердженими в Євросоюзі препаратами. Про це повідомляється в інтерактивній мапі МЗС України.

Австрія пускає українців, які завершили повну вакцинацію не менш як за 14 днів до в’їзду і мають сертифікат про вакцинацію англійською або німецькою мовами. Цей документ дає право в’їзду без реєстрації й необхідності відбувати самоізоляцію. Австрія визнає препарати Pfizer / BioNTech, CoronaVac, CoviShield (препарат AstraZeneca, вироблений в Індії) і AstraZeneca.

В країну можна в’їхати й без щеплення. Для цього потрібен ПЛР-тест або підтвердження, що ви перехворіли Covid-19. Крім того, необхідно попередньо реєструватися та відбувати десятиденну самоізоляцію по приїзді.

Нідерланди так само дозволяють в’їзд без необхідності самоізоляції й попередньої реєстрації за наявності сертифікату про повний курс щеплення не менш як за 14 днів до запланованої дати в’їзду. Країна визнає усі вакцини, що використовуються в Україні – зокрема й CoronaVac, яка не схвалена до екстреного використання в ЄС.

Відучора в Україні в тестовому режимі почали видавати Covid-сертифікати через мобільний додаток або портал «Дія» – поки лише для тих, хто повністю вакцинувався проти коронавірусу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button