Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

В Гідропарку неподалік міського пляжу «Молодіжний» демонтували один із незаконно встановлених парканів, що закривав прохід до Дніпра, повідомляє пресслужба КМДА.

«Привласнили понад сто метрів берега. Паркан на чотири метри заходив углиб річки», – заявив заступник голови КМДА Олексій Кулеба.

Фото: пресслужба КМДА

За даними телеканалу «Київ», паркан належав території пляжного клубу Eden Beach. У «Київблагоустрої» заявили, що напередодні спрямували власникам припис з вимогою надати дозвільні документи, але їх не отримали.

Фото: пресслужба КМДА

Українське законодавство гарантує громадянам безперешкодний доступ до узбережжя водойм, тож всі подібні паркани підлягають демонтажу.

Фото: пресслужба КМДА

Раніше телеканал повідомляв, що 11 червня група активістів виламала паркан на приватному платному пляжі «Бора-Бора», розташованому поруч.

А у травні Київський еколого-культурний центр повідомляв, що ресторатори вирили котлован на пляжі «Молодіжний». Екологи наголошують, що Водний кодекс забороняє будівництво у прибережній захисній смузі річок та озер на відстані не менш як 100 метрів (для Дніпра).

Фото: facebook.com/kekz.ua

На початку купального сезону в Києві офіційно відкрили 14 муніципальних пляжів: «Молодіжний», «Венеція», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Веселка» у Дніпровському районі, «Вербний» та «Пуща-Водиця» в Оболонському, «Чорторий» і «Троєщина» у Деснянському та «Галерний» в Голосіївському.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button