Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


На міжнародній виставці Бієнале у Венеції представили концепцію для проживання на Місяці – «Життя на межами Землі». Експериментальний проєкт розробила архітектурна фірма Skidmore, Owings&Merrill за технічної підтримки Європейського космічного агентства, повідомляє SciTechDaily.

Візуалізація демонструє життя за межами Землі, бачення поселення на Місяці. Інсталяція являє собою пропозицію зі створення стійкої екосистеми, яка буде підтримувати присутність людини на Місяці, досліджуючи можливість розширення масштабів архітектури, пише Archdaily.

Інсталяція включає дві великомасштабні фізичні моделі і фільм, які дозволяють відвідувачам уявити майбутнє людства в космосі.

Макет одного з житлових модулів дозволяє великим планом побачити побут майбутніх мешканців Місяця й зрозуміти інженерні аспекти конструкції. У чотириповерховому інтер’єрі житлового приміщення передбачена можливість використання космонавтами низької сили тяжіння. У приміщеннях розміщені поручні та інші прості пристосування для швидкого переміщення у просторі.

Автори проєкту бачать своє поселення частиною міжнародного Місячного міста – гіпотетичної концепції місячного поселення в результаті альянсу приватних і громадських, космічних та некосмічних партнерів.

Вибране місце для поселення описують, як найбажанішу нерухомість у Сонячній системі – край кратера Шеклтон поруч з Південним полюсом Місяця. У цьому місці астронавти можуть уникнути різких перепадів температур. Тут майже безперервно світить сонце, що дуже зручно для використання сонячної енергії, а також є чудовий вид на Землю.

Приміщення розраховані на екіпаж з чотирьох осіб, які зможуть з комфортом перебувати на Місяці протягом 300 днів. Роботу над своїм дослідженням компанія почала у 2018 році.

Всі фото: archdaily.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button