Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: facebook.com/TheSingleOriginFoodCo

Стартап зі штату Делавер зібрав 1,1 мільйона доларів на виробництво веганського меду, повідомляє VegNews.

Компанія Single Origin Food Co фокусується на етично виготовлених продуктах і співпрацює з дрібними фермерами, максимально скорочуючи ланцюжок постачання від виробника до споживача. Зокрема, необхідною умовою для співпраці є гідні умови праці на тій чи іншій фермі, екологічність виробництва та відмова від використання пестицидів, ГМО тощо. Наразі компанія продає свої продукти у понад 3,5 тисячі супермаркетах у США.

Окрім рису, солі й цукру стартап виготовляє штучний мед під брендом Vegan Un-Honey. Цей продукт створюють із рослинних інгредієнтів із додаванням квіткового пилку.

У лінійці веганського меду є сорти «Мідь» з шоколадно-карамельним присмаком, виготовлений з нектару фінікових пальм, що ростуть у Каліфорнії; «Амбра» з колумбійського тростинного цукру; та «Блонд» із кокосового нектару, який привозять із Таїланду. Згодом планують додати «Нада» без цукру та кленовий сорт «Золото».

Виробники запевняють, що веганський мед текстурою подібний до бджолиного, а смакує так само, як не ще краще. Він також кристалізується з часом.

В американських магазинах пляшка меду об’ємом 240 мл коштує приблизно 7,50 долара.

Навіщо потрібен веганський мед? Традиційне комерційне бджільництво передбачає значні втручання у природне життя бджіл, наприклад, штучне запліднення матки та видалення її крил, щоб вона не залишила рій. Забираючи частину меду, пасічники годують бджіл штучними замінниками, такими як цукровий сироп. Крім того, розведення медоносних бджіл зменшує популяції інших видів диких бджіл.

При цьому понад 75% сільськогосподарських культур залежать від бджіл та інших комах-запилювачів.

Читайте також: Архітектори створюють вулики для бджіл у місті. Чому це важливо?

До того ж в останні роки популяції медоносних бджіл, особливо диких видів, скорочуються. Комахам загрожують зміни клімату, урбанізація, забруднення, пестициди, нові віруси тощо.

Нагадаємо, в Україні за останні два роки з’явилося в продажу чимало рослинних альтернатив м’ясу та молочним продуктам.

Докладніше: Які рослинні альтернативи м’ясу та молоку з’явилися в Україні?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button