Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23593 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: fashionsnap

Капсульну вежу Накагін (Nakagin Capsule Tower), створену архітектором Кісьо Курокавою, «розберуть» на капсули для житла. Про це йдеться на сайті проєкту.

Деякі відновлені капсули передадуть в музеї Японії і за кордоном, включаючи Центр Помпіду в Парижі. Раніше будівлю планували знести.

Фото: NakaginCapsuleTower

Капсули планують відновити «до ідеальної форми» у співпраці з архітектурним бюро Кісьо Курокава і бюро міського дизайну Район Тійода-ку. Потім капсули продадуть одній з компаній.

«План полягає не в тому, щоб зберегти вежу в її нинішньому вигляді, а в тому, щоб відзначити адаптивний дух метаболізму для повторного використання капсул», – пояснює видання Dezeen.

Раніше 50 з 140 капсул були перепрофільовані під тимчасове житло. З 2018 року з’явилася можливість зняти капсулу на місяць. Протягом двох з половиною років цією послугою скористалось понад 200 осіб. Одна з капсул була виставлена в музеї сучасного мистецтва Сайтама, будівля якого також була спроєктована архітектором Курокавою.

Фото: NakaginCapsuleTower

Проєкт реконструкції реалізується за допомогою краудфандінгових кампаній разом з архітектором і його партнерами. Питання про знесення вежі виникло на початку 2021 року. Особливо нарікали на руйнування вежі через її «хиткий стан і несумісність з сейсмічними стандартами».

Фото: NakaginCapsuleTower

Nakagin Tower побудовали в 1972 році. Будівля є представником капсульної архітектури, в якій модулі можна рухати. Капсули розроблені для розміщення подорожуючих людей, які працювали в центрі Токіо. Таким чином, кожен блок розміром 4 на 2,5 метра містить все необхідне для життя однієї людини.

Раніше ми писали, що заміську віллу «Капсульний будинок К» архітектора Кісьо Курокави відреставрують за кошти, зібрані за допомогою краудфандінгового проєкту.

Архітектурний рух метаболістів сформувався в Японії в 1960-х роках. Основною його ідеєю є гнучкість міського середовища, яке може трансформуватись.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button