Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Мексиці в Національну лотерею розіграють будинок наркобарона Хоакіна Гусмана, а також інші маєтки, землі та ранчо. Лотерейний білет коштує близько 340 гривень еквівалентно, пише El Pais.

Загалом влада Мексики розіграє 22 об’єкти нерухомості 15 вересня, за день до Дня Незалежності країни. Більшість з цих об’єктів вилучили у наркоторговців та корумпованих чиновників.

Наприклад, розігруватиметься будинок у місті Кульякан, з якого у 2014 році втік Гусман – колись один з найбільших наркоторговців у США, який у 2009 році увійшов до списку найбагатших людей світу видання Forbes (під 701 номером). Вартість цього непоказного на вигляд будинку з історією складає 3,83 мільйона песо, або 5,24 мільйона гривень.

Також розігруватиметься ще один лот – маєток колишнього лідера картелю «Хуарес» Амадо Каррільо Фуентеса. Його оцінюють у понад 77 мільйонів песо (понад 105 мільйонів гривень). Будинок розташований в елітному житловому районі на півдні столиці Мексики та має площу понад три тисячі квадратних метрів. У маєтку є басейн з підігрівом, дев’ять кімнат, дитячий ігровий будиночок, сауни, джакузі та винний льох.

За словами президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, зібрані гроші підуть «назад до народу» та допоможуть придбати вакцини проти COVID-19.

Якщо ж у лотереї виграє іноземець, то за законодавством Мексики він не зможе претендувати на нерухомість у прикордонних районах, пляжах та узбережжях. У такому випадку вартість призу йому можуть видати грошима.

Фото: elpais.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button