Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Укрзалізниці

Дев’ятого липня Укрзалізниця презентувала перший модернізований приміський поїзд, пристосований для людей з інвалідністю.

За словами керівника компанії Івана Юрика, поїзд морнізовували у консультаціях з представниками Національної асамблеї людей з інвалідністю.

У вагонах є місця для людей на інвалідних візках, пандуси, кнопки виклику поїздної бригади, а всі вказівники нанесені шрифтом Брайля.

У поїзді також встановили кріплення для велосипедів.

Фото: Олег Рівтін

Водночас засновник пабліку «Цар-пандус» Олег Рівтін зауважує, що поїзд не розрахований на батьків із маленькими дітьми.

«Маломобільні категорії громадян – це не тільки люди з інвалідністю, які пересуваються у колісних кріслах або мають порушення зору, а й, наприклад, батьки маленьких дітей. На жаль, для нас поїзд недообладнаний – у вбиральні відсутній пеленальний столик, а в салоні немає маркованого місця, де можна встановити дитячий візок», – зазначає він.

На модернізацію цього поїзду Укрзалізниця витратила 70,6 мільйона гривень. Зокрема, на впровадження інклюзивності пішло майже 2,2 мільйона.

Усі роботи зробили на власних потужностях – Київському електровагоноремонтному заводі.

Яким саме маршрутом курсуватиме інклюзивна електричка, перевізник повідомить згодом.

До кінця 2021 року планують провести капітальний ремонт ще шести поїздів, що коштуватиме приблизно 300 мільйонів гривень.

Укрзалізниця також повідомляє, що планує придбати 37 пасажирських вагонів, пристосованих для перевезення людей в інвалідних візках. Закупівлю проведуть за кошти, які вперше цього року були виділені компанії з Державного бюджету.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button