Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Omer Rana/unsplash

У Києві затвердили нові паркувальні зони, утворені на основі аналізу GPS-статистики та розумної мобільності Tomtom Move O/D, повідомляє міська рада. Зміни до меж зон паркування у місті вже відображені в електронних мапах платформи «Київ Цифровий» та Інспекції з паркування.

Експерти проаналізували детальну матрицю відправлень та прибуття транспорту між заданими транспортними районами за певний час. Зокрема, досліджувалися ранковий пік із 07:00 до 10:00, міжпіковий інтервал, вечірній пік із 17:00 до 20:00 та пізній вечір до 23:00.

Першу зону (35 гривень за годину), яка охоплює центр і має найвищий попит на паркування, розширили з 66 паркувальних майданчиків на 1 451 машиномісце до 224 паркомайданчиків на 4 320 автомобілів.

Також створили паркувальні «острови» в районі «Караваєвих дач» та радіоринку, частини території у межах Деміївської площі.

Друга зона (навколо історичного центру, вздовж ключових магістралей та бізнес-центрів, 25 гривень за годину) зменшилася з 247 паркомайданчиків на 4 856 машиномісць до 123 майданчиків на 2 847 автомобілів. При цьому до неї доєднали Сирець, частину Голосіїва, Гідропарку, Деміївки і Лівобережний діловий центр.

«Острови» другої зони з високим коефіцієнтом навантаження також створені всередині третьої зони – біля ринків «Троєщина», «Лісовий», авторинку, метро «Лісова» та музею «Пирогово». Третя зона (5 гривень за голину) – це спальні райони з найменшим трафіком. Сумарно у власності КП «Київтранспарксервіс» перебуває 191 майданчик на 7802 місця.

Так зони паркування у Києві виглядали раніше. Фото: Київтранспарксервіс

Перші зони паркування у місті були визначені у 2011 році й з того часу не змінювались. Нове зонування можна подивитися на інтерактивній карті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button