Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Sebastian Schmitt

Міста Німеччини, Бельгії, Нідерландів через тривалі дощі опинились під водою. В результаті паводків у Німеччині загинули 133 людини – особливо серйозно постраждали міста Бад-Ноєнар, Арвайлер і Ойскірхен. У Бельгії кількість загиблих зросла до 23. Наразі неможливо встановити точні масштаби збитків.

Міністерство оборони Німеччини оголосило режим військової катастрофи через паводки. У ліквідації наслідків негоди беруть участь 850 солдатів, і їхня кількість збільшується.

twitter.com

Близько 200 тисяч домогосподарств на заході Німеччини через паводки знеструмлені. Дорога до багатьох селищ відрізана через непогоду. Деякі залізничні станції та громадський транспорт працюють зі збоями.

За повідомленнями бельгійських ЗМІ, кількість загиблих у результаті паводків в Бельгії зросла до 23 осіб. Синоптики прогнозують, що ситуація в регіоні погіршиться, адже у п’ятницю вода має досягти найвищого рівня.

У регіоні Валлонія понад 41 тисяча домогосподарств залишилися без електроенергії, рух потягів на півдні країни досі не відновлений, влада створила кризовий центр, який прийняв уже 250 сімей.

Фото: twitter/ajplus

Місцевий телеканал VTM зафіксував часткове обвалення будинку в місті Пепінстер під час інтерв’ю його мера Філіпа Годена.

Паводок на півдні Нідерландів прорвав дамбу, сотні людей евакуйовано. Очікується, що стихія торкнеться близько трьох тисяч осіб.

Фото: twitter/ajplus

Над Польщею також вирують урагани. У країні повалені дерева, зірвані дахи, залиті будинки та об’єкти дорожньої інфраструктури, зафіксовані численні аварії на лініях електропередач.

Вчені зазначають, що реальні кліматичні процеси на тлі глобального потепління розвиваються набагато швидше, ніж вони припускали. Крім того, вони зачіпають області, які не враховувалися в чинних моделях, пише The Guardian.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button