Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

В Україні хочуть змінити правила переобладнання квартир в магазини чи офіси. У разі вступу в силу нової урядової постанови стане простіше розділити квартиру або ж об’єднати кілька об’єктів нерухомості в один простір, пише UBR.

Президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта назвав документ «правилами для цивілізованого розподілу/перебудови об’єктів нерухомості». Зміни стосуватимуться переважно тих об’єктів, які знаходяться в процесі будівництва. Це пов’язано з тим, що в старих будинках немає можливості перебудовувати приміщення.

На його думку, на первинному ринку можуть з’явитись квартири-трансформери. Наприклад, однокімнатна квартира на 40 квадратних метрів може перетворитися на дві смарт-квартири по 20.

Експерти вважають, що документ спростить розподіл житла між спадкоємцями. Наприклад, раніше це було можливо лише через суд, нині буде достатньо заяви. Нововведення також можуть позначитися на оренді житла.

Водночас деякі аналітики впевнені, що основний зміст проєкту постанови пов’язаний з наміром подолати корупцію. Оскільки зараз для того, аби узаконити окремий вхід або перепланування, потрібно отримати багато дозволів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button