Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23647 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: olx.ua

До Київради подали проєкт рішення щодо введення мораторію на будівництво житла в центральній частині міста. Про це повідомив його ініціатор, голова фракції «Голосу» Георгій Маленко. Введення заборони пропонується до затвердження нового Генерального плану міста та плану зонування територій.

Проєктом планується ввести мораторій на нове будівництво житлових комплексів та реконструкцію зі зміною наявних геометричних параметрів будівель. Заборона не поширюватиметься на будівництво та реконструкцію об’єктів інженерної, транспортної та соціальної інфраструктури.

Також заборона не буде поширюватись на реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт будівель в межах наявних геометричних параметрів, пояснила співавторка проєкту Євгенія Кулеба.

Мораторій пропонується ввести в межах Центральної планувальної зони міста Києва. Зона з історичною забудовою на лівому березі міста не входить до меж заборони.


У Києві почастішали випадки руйнування будівель, що мають історичну та архітектурну цінність. Депутати Київради віддають землю, на якій розташовані цінні об’єкти, під забудову – в основному для зведення житлових будівників, офісів та багатофункціональних комплексів.

Згадаємо знесення маєтку Уткіна на Симона Петлюри, 29 у квітні цього року. Кличко прокоментував знесення будинку через майже місяць після демонтажу. Він заявив, що місцева влада не завжди може вплинути на ситуацію з руйнуванням історичних будівель, адже ті перебувають у приватній власності. Також неподалік Центрального вокзалу віддали під забудову модерністський ринок-шайбу на Кудряшова, 1.

На Січових Стрільців, 49 нещодавно почали демонтувати атріум «Квітів України». Кияни розібрали будівельний паркан, заблокували техніку та окупували будівлю. Забудовник, який обіцяв проведення публічного конкурсу, зупинив роботи. Через кримінальне провадження суд наклав на будівлю арешт.

Депутати погодили реконструкцію садиби Терещенків на бульварі Шевченка, 34/11. Там планується створення офісного центру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button