Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23595 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У серпні Укрзалізниця відкриє відремонтовану залізничну станцію «Святошин», повідомив в.о. голови правління компанії Іван Юрик. Її реконструюють в рамках державного проєкту City Express.

У ході ремонту оновлять платформу для пасажирів: її підвищать, облаштують накриття та зроблять доступною для усіх груп населення. Станція буде тестовим майданчиком для нової системи допуску. Тут встановлять турнікети і автомати для продажу квитків, а на платформі зроблять нове освітлення й посилять безпеку, зокрема, встановивши систему відеонагляду.

Наступного року планується реконструкція й інших платформ у столиці: на приміському вокзалі станції Київ-Пасажирський на місці низьких мають звести високі посадкові платформи.

За прогнозами компанії, близько півмільйона киян користуватимуться послугами міської електрички. Розташування залізничної станції «Святошин» дозволяє пасажирам зручно робити пересадку на інший громадський транспорт, зокрема метро.

Станцію «Святошин» відкрили в 1902 році, вона була частиною майбутньої лінії залізниці Київ – Ковель. Остання її реконструкція проводилася в 1977 році.

City Express – державний проєкт приміського сполучення електричками в містах-мільйонниках України. Він покликаний розвантажити міський трафік. Завдяки City Express розраховують збільшити пасажиропотік приміського залізничного транспорту з 70 тисяч до 150 тисяч пасажирів на день.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button