Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23627 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: 2gis.ua

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним та скасував рішення Київради від 2015 року про затвердження детального плану території по вулиці Кудряшова, 14-А в Солом’янському районі. Про це пишуть «Наші гроші».

Суд скасував ДПТ в межах Повітрофлотського проспекту, вулиць Солом’янської, Механізаторів, Кудряшова та залізничних колій у Солом’янському районі в частині затвердження ДПТ по вулиці Кудряшова, 14-А.

Позов про скасування ДПТ подала ВКФ «Сервісшина» ЛТД. Компанія не раз зверталася за містобудівними умовами та обмеженнями для забудови, і отримувала відмову. При цьому Департамент, за даними фірми, кожного разу по-різному тлумачив функціональне призначення ділянки: переважно територія зелених насаджень; територія зелених насаджень і частково – житлової багатоповерхової забудови; територія кварталу багатоповерхової забудови.

Київрада і Департамент проти позову фірми заперечують. Зокрема, Київрада в суді заявила, що відповідно до містобудівної документації, 90% площі вказаної ділянки віднесено до території зелених насаджень загального користування. Натомість у суді запевняють, що згідно з даними Генерального плану така територія за функціональним призначенням частково віднесена до територій комунально-складських, а частково до територій житлової забудови багатоповерхової. До того, у суді заявили, що наявність на такій ділянці зелених насаджень документально не підтверджується.

«Сервісшина» є власником нежитлових будівель А, Б, В (не є об’єктом житлової нерухомості) загальною площею 650,7 квадратних метра на вул. Кудряшова, 14-А. Право власності виникло на підставі рішення Дніпровського районного суду у 2014 році.

Фірма намагалася змінити цільове призначення ділянки під житлове будівництво. Так, у 2016 році Департамент містобудування погодив відповідний проєкт землеустрою. Однак, наступного року Київрада повернула цей проєкт на доопрацювання.

На сайтах з новобудовами опубліковані рендери будинку на Кудряшова 14-А. Будувати планувала компанія «Київміськбуд.

Фото: domik.ua

Місцеві жителі з 2017 року виступають категорично проти будівництва багатоповерхового житлового комплексу на Кудряшова, 14-А.

Кінцевим бенефіціарним власником фірми «Сервісшина» є Андрій Манжелей через компанію «Севен Хіллс Менеджмент Лімітед». За даними ЗМІ, Манжелей є племінником бізнесмена Леоніда Юрушева, у чиїх фірмах працював заступник голови КМДА Олександр Спасибко, у підпорядкуванні якого був якраз Департамент містобудування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button