Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будівлю «Квіти України» на Січових Стрільців, 49 до переліку об’єктів культурної спадщини Києва, тепер Мінкульт має внести її до держреєстру. Про це повідомляє офіційний портал КМДА.

За словами заступника голови КМДА Володимира Прокопіва, копія цього наказу була також направлена до Міністерства культури та інформаційної політики України з метою внесення об’єкту до державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Тепер впродовж місячного строку власник повинен укласти охоронний договір на щойно виявлений об’єкт.

Будівля «Квіти України» тепер підлягають захисту, згідно зі статтею 37 Закону України «Про охорону культурної спадщини». Зокрема, будь-які роботи на щойно виявлених об’єктах здійснюють винятково за наявності письмового дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини на підставі погодженої із ним науково-проєктної документації.

Благоустрій анулював контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою та демонтував паркан навколо будівлі.

Після початку демонтажу «Квітів України» кияни розібрали будівельний паркан, заблокували техніку та окупували будівлю. На будівлю накладено кілька арештів на час досудового слідства у справах по самоуправству та по порушенню авторського права. Міністерство культури направило припис про зупинку демонтажу в історичному ареалі міста. КМДА не давала дозволів на проведення робіт, а власник не погоджував свої дій та самостійно почав руйнувати будівлю. Забудовник також не надав проєкт реконструкції.

«Квіти України» – унікальна споруда в центрі міста. Це оранжерея на історичній вулиці, яку протягом 20 років оповивав виноград. Будинок визнано будівлею року в 1986. Сьогодні Національна Спілка архітекторів України підтримала збереження будівлі у первісному вигляді. До думки НСАУ долучились фахівці з усієї країни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button