Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: gp.gov.ua

З пам’ятки національного значення – будинку авіаконструктора Ігоря Сікорського на вулиці Ярославів вал, 15Б зняли арешт. Про це повідомила депутатка Київради Ольга Гвоздік.

Восени садибу передадуть на баланс міста для реконструкції. Наразі планується обстеження технічного стану будинку; проведення заходів з приводу створення музею та його розвитку; залучення до спільної роботи донорів і міжнародних організацій.
Концепцію відновлення садиби планують узгоджувати з громадою.

Арешт з садиби Сікорського намагалися зняти та передати її на баланс міста з 2015 року. Однак через те, що на все нерухоме майно «Готель “Козацький”» Міністерства оборони, у власності якого знаходиться будинок, було накладено арешт, передавати майно було неможливо.

Окружний адмінсуд Києва зобов’язав укласти охоронний договір та привести до належного стану будинок Сікорського. Тепер Міністерство оборони та держпідприємство «Готель «Козацький» повинні здійснити консерваційні та реставраційні роботи.

У 2000 році будинок Сікорського передали в оренду благодійному фонду ексрегіонала Нестора Шуфрича. Фонд зобов’язався відновити пам’ятку, але протягом п’ятнадцяти років вона продовжувала руйнуватися. З 2016 року садиба перебуває на балансі ДП «Готель Козацький».

У будинку планують створити музей. Минулого тижня створення музею знову анонсували в КМДА. Мер Віталій Кличко вже багато років заявляє про наміри створити в садибі музей авіаконструктора. Нещодавно українська бізнес-група DCH, посольство США та американська корпорація Sikorsky Aircraft заявили про намір профінансувати відновлення садиби Сікорського. У лютому 2021 року заступник Генерального прокурора та Мінкультури подали до ОАСК позов про реставрацію будинку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button