Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23656 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На початку серпня співзасновники онлайн-видання «Хмарочос», яке пише про прогресивний розвиток українських міст, запустили власний подкаст «ПРОЦЕС». У ньому видавець Юлія Салій і головний редактор Тарас Кайдан запрошуватимуть експертів у різних галузях і обговорюватимуть актуальні для Києва проблеми і питання.

«Ми не пропонуємо простих рішень, але обіцяємо свіжі інсайти і цікаві, змістовні розмови», – діляться концепцією подкасту автори. Подкаст назвали «ПРОЦЕС», бо «Хмарочос» вже 7 років пише на одні й ті самі теми, намагаючись інформаційно впливати на прогресивний поступ. «Але нічого не змінюється, а ми все ж продовжуємо писати і говорити. І все це нагадує кафкіанський процес», – коментують Салій і Кайдан.

Перший епізод про закриті території та заґратовані спільноти у містах за участі архітектора Віктора Зотова та соціологині Альони Ляшевої можна послухати на Apple Podcasts та Google Podcasts, а також на сервісі Anchor.

Віктор Зотов – архітектор, засновник фестивалів та освітньої школи CANactions, знакова фігура для київського урбанізму. В певному сенсі, можна сказати, що з діяльності Віктора почався весь сучасний урбаністичний рух в столиці. Так, CANactions почали проводити міжнародні архітектурні конкурси ще з 2009 року.

Альона Ляшева – докторка філософії, дослідниця, соціологиня, яка вивчає тему житла в пострадянських містах. Нещодавно вона написала передмову до українського перекладу книги критичного географа та дослідника Девіда Гарві «Бунтівні міста».

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button