Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві 5 серпня о 20:00 відбудеться вже третій міський нетворкінг. Захід пройде на вході до кінотеатру «Київ» на Великій Васильківській, 19.

Метою нетворкінгу є знайомство міських ініціатив між собою та з депутатами Верховної Ради, Київради, посадовцями структурних підроздів КМДА, ЗМІ, донорів та відповідального бізнесу. Один з організаторів Влад Самойленко пояснює, що «місто має багато проблемних напрямків і об’єктів, ми хочемо привертати увагу мас до тих чи інших ініціатив». Крім того, на заходах кияни представляють свої ідеї та розповідають про проблеми міста.

«Локація знову не випадкова, адже останніми роками відбулось чимало втрат культурних центрів Києва, і громада має рефлексувати та реагувати на це. Наразі, ніхто з нас немає розуміння коли відновить свою роботу кінотеатру “Київ”, чи відновить взагалі і в якому форматі», – йдеться в описі івенту.

На події буде організовано кінопоказ за сприяння ArtHouse Traffic. Ініціаторами заходів є громадська організація Urban crew та громадська діячка Ольга Гвоздік. Локації обираються групою співорганізаторів, враховуючи гостроту проблем.

Нетворкінг біля садиби Сікорського

Попередні зустрічі були в дворі будинку авіаконструктора Ігоря Сікорського та сквері Чкалова. Обирають місце не випадково – організатори намагаються привернути увагу до проблеми локації. Сквер Чкалова на Гончара, 55Б громада захищає від забудови, а пам’ятку національного значення – садибу Сікорського на Ярославому Валу, 15Б кияни рятують від руйнування.

Нетворкінг у сквері Чкалова

Нетворкінги вже дали свої результати. Зокрема, на першому заході закінчили збір підписів під петицією за збереження скверу Чкалова від забудови, після другого з садиби Сікорського зняли арешт та готують передати на баланс Києва.

Планується підняти теми доступу до водойм та чистої води, пішохідних зон, транспортних об’єктів та безпеки дорожнього руху. Організатори очікують, що міські нетворкінги стануть платформою для створення колаборацій та нових проєктів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button