Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Заборона

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко підписав наказ про внесення будинку «Квіти України» на Січових Стрільців, 49 до реєстру державних пам’яток. Тепер «Квіти» – офіційно є пам’яткою архітектури, монументального мистецтва місцевого значення.

Будівлі надано охоронний статус. Ткаченко пояснює, що тепер її не можна зруйнувати або перебудувати.

На початку серпня Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будівлю «Квіти України» до переліку об’єктів культурної спадщини Києва.

У липні після початку демонтажу «Квітів України» кияни розібрали будівельний паркан, заблокували техніку та окупували будівлю. На будівлю накладено кілька арештів на час досудового слідства у справах по самоуправству та по порушенню авторського права. Міністерство культури направило припис про зупинку демонтажу в історичному ареалі міста. КМДА не давала дозволів на проведення робіт, а власник не погоджував свої дій та самостійно почав руйнувати будівлю. Забудовник також не надав проєкт реконструкції.

«Квіти України» – унікальна споруда в центрі міста. Це оранжерея на історичній вулиці, яку протягом 20 років оповивав виноград. Будинок визнано будівлею року в 1986. Сьогодні Національна Спілка архітекторів України підтримала збереження будівлі у первісному вигляді. До думки НСАУ долучились фахівці з усієї країни.

Читайте також: Архітектори показали, як може виглядати будівля «Квіти України»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button