Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Lisa Marie David

На Філіппінах напередодні введення локдауну в соціальних мережах з’явилась фейкова новина про те, що неприщепленим жителям не можна буде ходити на роботу. Інформація викликала величезні черги на вакцинацію в столичному регіоні, пише Reuters.

У столичному регіоні Філіппін, куди входить Маніла, з п’ятниці та до 20 серпня введено режим ізоляції. У манільській агломерації – 16 міст. В районі проживає близько 13 мільйонів людей. Раніше столичний регіон так само закривали на локдаун в березні й квітні. Локдаун введений ще в трьох провінціях країни, включаючи сусідню з Манілою провінцію Лагуна, до 15 серпня.

Будинки дозволено залишати лише співробітникам підприємств першорядної важливості, а також тим жителям, яким потрібна медична допомога або продовольство. У Манілі введена комендантська година – з 20:00 до 4:00, в межах міста виставлені поліцейські блокпости.

Раніше президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що невакцинованим громадянам слід залишатися вдома. Цю заяву люди сприйняли, як уже прийнятий запобіжний засіб. Пізніше влада роз’яснила, що нещеплені громадяни можуть виходити з дому в разі медичної необхідності, за покупками їжі, медикаментів та інших необхідних товарів.

Станом на серпень, зі 109 мільйонів жителів Філіппін повністю вакциновані понад 10,2 мільйона. Уряд планує у 2021 році прищепити 70 мільйонів осіб. Загалом на Філіппінах з початку пандемії зафіксовано понад 1,6 мільйона випадків зараження

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button