Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Urban Design

На вулиці Львівській у Святошинському районі облаштовують сквер Львівських митців. Концепцію благоустрою створила команда Urban Design, наразі частина нового простору вже відкрита. Сквер відкрили в рамках будівництва ЖК. Для спорудження житлового комплексу на ділянці вирубали понад 300 дерев.

«Територія довгі роки була занедбаною і небезпечною. Ідея створення скверу полягала у збереженні природнього середовища зеленої зони з існуючими деревами та надання території творчого контексту», – розповідають архітектори.

За основу планувальної схеми скверу команда взяла античний театр. Зокрема, головним композиційним центром, точкою об’єднання і перетину всіх доріжок стала сцена-подіум, по периметру якої, за принципом амфітеатру, розташовані лавочки для глядачів.

Фото: Urban Design

Сквер облаштували в рамках будівництва готельно-житлового комплексу Chalet. Його будує компанія Standard Development.

Проте місцеві жителі повідомляють, що перед початком будівнитцва забудовник зрубав на місці майбутніх будівель всі дорослі дерева, у тому числі 100-річні та 120-річні дуби. Всього за актом обстеження видаленню підлягало 101 дерево, залишитися повинно було 253 дерева.

Територія після початку будівництва

Крім того, ділянка не відповідає цільовому призначенню та генплану. Зокрема, згідно з кадастровою картою, ділянка призначена для будівництва та обслуговування громадської забудови.

Поблизу з будівництвом знаходиться пам’ятка архітектури – дача з каріатидами. Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс розпорядження про припинення будь-яких робіт за адресою вулиця Львівська, 18.

Фото: livejournal.com

За результатами засідання Тимчасової слідчої комісії ВРУ щодо корупції в ДАБІ, порушено дисциплінарні провадження стосовно головних інспекторів будівельного нагляду. На дисциплінарній комісії мають розглянути питання про правомірність видачі дозволу на виконання будівельних робіт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button