Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

7 серпня з ініціативи Асоціації велосипедистів Києва відбувся Велопарад дівчат KyivCycleChic. Мета заходу – заохотити жінок користуватися велосипедом і довести, що велосипедист – це не лише чоловік у спортивній формі, а будь-хто у будь-якому одязі.

За результатами щорічного дослідження «Підрахунок велосипедистів у Києві» лише 15% жінок у Києві користуються  велотранспортом. Через низький рівень безпеки пересування велосипедом по місту жінки не завжди відчувають себе впевнено.

Стиль вуличної моди «CycleChic» (з англ. – «велосипедний шик») виник у Копенгагені — одному з найвелосипедніших міст світу і покликаний переосмислити велосипед як ефективний і практичний засіб пересування, що полегшує наше життя. «Більше жінок на велосипедах — більш безпечне місто для всіх», – наголошують організатори події.

Маршрут Велопараду становив 6,36 км. Частина маршруту пролягала першою велоінфраструктурою, що почала з’являтися в центрі Києва з 2020 року –  велосмугами, велодоріжками та виділеними смугами для громадського транспорту і велосипедистів.

Усі фото – Юрій Шакалов / U-Cycle

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button